Rijcenter Gons

Rijcenter Gons is een rijschool met jarenlange ervaring in de transportsector. Het bedrijf staat bekend om de logistieke opleidingen en cursussen. Voorheen had de rijschool de naam Piet Gons Rijopleidingen. In januari 2021 is de rijschool overgenomen door Bert Jansen en Erik Hattem. In januari 2024 is de naam gewijzigd in Rijcenter Gons. Het pakket met opleidingen en cursussen is de laatste jaren flink uitgebreid.

Rijcenter Gons is gevestigd in Rogat bij Meppel. Direct aan de A28 bij de afslag De Wijk/Rogat. De rijschool is werkzaam in de regio Meppel, Hoogeveen en Zwolle.

Diverse rijopleidingen

Rijcenter biedt rijopleidingen voor de beginnende bestuurders en de gevorderde (beroeps)chauffeurs. De rijschool verzorgt diverse logistieke rijopleidingen. De C1 lichte vrachtwagen, C vrachtwagen en CE vrachtwagen met aanhanger. Ook het autorijbewijs (B) en auto met aanhanger (BE) behoort tot de mogelijkheden. Bij Piet Gons Rijopleidingen zijn ook certificaten te behalen: voor de heftruck, autolaadkraan (TCVT) en de LZV (Lange Zware Voertuigen).

De diverse rijopleidingen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. De rijlessen worden gegeven vanuit de praktijklocatie in Rogat. Rijcenter Gons biedt ook klassikale theoriecursussen voor het behalen van het vrachtwagenrijbewijs.

Bijscholing Code 95

Voor de beroepsmatige vrachtwagenchauffeurs biedt Rijcenter Gons de nascholingscursussen aan voor Code 95. De beroepschauffeurs zijn verplicht om een rijbewijs met Code 95 te hebben. Hiervoor dienen ze 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar. Rijcenter Gons houdt de nascholingsuren van Code 95 bij voor de opdrachtgever. Zodat de chauffeurs op het juiste moment een op maat gesneden cursus krijgen. Hiervoor biedt Rijcenter Gons diverse theorie- en praktijkcursussen aan. Ook kunnen de cursussen incompany verzorgd worden.

© 2024 Rijcenter Gons. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring