LZV opleiding

Ben je een professionele chauffeur die zijn rijvaardigheden wil uitbreiden? Overweeg dan de LZV opleiding bij Rijcenter Gons. Met deze opleiding kun je het LZV certificaat halen en leren rijden met een Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie (LZV), ook wel bekend als Ecocombi. Dit certificaat biedt nieuwe mogelijkheden in de transportsector en helpt je efficiënter en duurzamer te rijden.

Wat is een LZV?
LZV staat voor Lange Zware Voertuigen. Het is een vrachtwagencombinatie die langer en zwaarder is dan de standaard combinaties. Deze voertuigen kunnen tot 25,25 meter lang zijn en een maximaal gewicht van 60 ton hebben. Door gebruik te maken van LZV’s kan het aantal ritten worden verminderd, wat leidt tot lagere transportkosten en een vermindering van de CO2-uitstoot.

Waarom een LZV Opleiding Volgen?
Het volgen van een LZV opleiding biedt tal van voordelen:

  • Verhoogde Transportcapaciteit: Met een LZV kun je meer vracht vervoeren per rit.
  • Duurzaamheid: Minder ritten betekenen minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
  • Competitief Voordeel: Het LZV certificaat verhoogt je waarde op de arbeidsmarkt als professionele chauffeur.

Wanneer mag je LZV rijden?
Om LZV te mogen rijden, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Geldig Rijbewijs CE: Je moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig vrachtwagenrijbewijs.
  • Geldige Code 95: Je moet een geldige Code 95 op je rijbewijs hebben.
  • Geen rijontzegging: de laatste 3 jaar mag u geen rijontzegging gehad hebben.

LZV Opleiding en Code 95

Onze LZV opleiding is erkend als nascholing voor Code 95. Dit betekent dat je niet alleen je LZV certificaat haalt, maar ook voldoet aan de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. De LZV opleiding telt mee als praktijk nascholing voor Code 95, waardoor je efficiënt je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden.

Na afloop van de opleiding volgt het examen, dat wordt afgenomen door het CBR (CCV). Dit examen duurt 2,5 uur en bestaat uit een mondeling gedeelte van 45 minuten, gevolgd door het praktijkgedeelte. Je kunt het examen afleggen op onze locatie in Rogat of op een andere CCV locatie elders in het land.

Tarieven LZV certificaat

Wat kost een LZV Certificaat?
De kosten voor het behalen van een LZV certificaat kunnen variëren, afhankelijk van jouw rijervaring en het pakket dat je kiest. Bij Rijcenter Gons bieden we LZV opleiding als dagcursus voor 1 of 2 personen aan.

SOOB Subsidie voor de LZV-opleiding
Bij Rijcenter Gons kun je profiteren van de SOOB subsidie voor de LZV-opleiding. Deze subsidie is bedoeld om de kosten van de opleiding te verlagen en zo de toegankelijkheid voor professionele chauffeurs te vergroten. De SOOB subsidie is beschikbaar voor bedrijven die aangesloten zijn bij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). Hiermee kun je een aanzienlijk deel van de opleidingskosten terugkrijgen. De SOOB-subsidie 2024 voor de LZV opleiding bedraagt € 700,00 per persoon. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe je in aanmerking kunt komen voor deze subsidie en wat de exacte voorwaarden zijn.

Inhoud van de LZV Opleiding

Theorie
Je leert over de regelgeving, ontheffingen en het laadvermogen, specifiek voor de LZV.

Praktijk
Je krijgt uitgebreide praktijklessen in een LZV vrachtwagen, waar je leert manoeuvreren, rijden en laden met een LZV. Voor de praktijklessen zijn wij in het bezit van een LZV combinatie welke volledig voldoet aan de CCV eisen. Uiteraard zijn wij ook in het bezit van de Opleidingsontheffing LZV. Het is ook mogelijk de opleiding met je eigen LZV combinatie te volgen, deze dient dan te voldoen aan de eisen van het CCV.

Examen
Het examen wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Het examen duurt 145 minuten en bestaat uit een mondeling theoriegedeelte en een praktijkrit. Er wordt onder andere getoetst op: routekeuze en ritvoorbereiding, inzichtelijke verkeersdeelneming, beroepshouding en uitvoering bijzondere manoeuvres.

LZV opleiding met tolk bij Rijcenter Gons

Bij Rijcenter Gons bieden we een gespecialiseerde LZV opleiding aan, ook voor buitenlandse bedrijven die door of naar Nederland rijden. We begrijpen dat taalbarrières een uitdaging kunnen vormen voor internationale chauffeurs. Daarom werken we samen met professionele tolken om ervoor te zorgen dat chauffeurs die de Nederlandse taal niet beheersen, ook succesvol hun LZV certificaat kunnen behalen. Met de hulp van tolken kunnen internationale chauffeurs de theoretische en praktische onderdelen van de opleiding volgen en begrijpen. Dit zorgt ervoor dat zij volledig voorbereid zijn op het examen en veilig en efficiënt met een Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie (LZV) kunnen rijden.

Aanmelden LZV-opleiding

Meld je aan voor de LZV-opleiding bij Rijcenter Gons door onderstaand formulier in te vullen. Heb je liever telefonisch contact? Bel gerust, we staan je graag te woord.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Toestemming*

© 2024 Rijcenter Gons. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring