Na C volgt CE

Het CE rijbewijs is er voor vrachtwagenchauffeurs die met een combinatie van vrachtwagen en aanhanger van meer dan 750kg willen rijden. Om dit te behalen moet u al in het bezit zijn van een rijbewijs C.

Om beroepsmatig te rijden op een CE-combinatie heeft u niet genoeg aan alleen het CE-rijbewijs, dan zult u namelijk ook de verplichte Code 95 cursussen moeten volgen vanuit de Richtlijn Vakbekwaamheid. Als u deze al gevolgd heeft tijdens het behalen van uw C-rijbewijs is dit ook voldoende. Bij Rijcenter Gons kunnen we u helpen bij het behalen van dit hele pakket, zodat u met een gerust hart de stap kunt maken richting het chauffeursvak.

Praktijkopleiding

Voor het behalen van een CE-rijbewijs is alleen de praktijkopleiding benodigd, mits u aan de voorwaarden van het rijbewijs C voldoet. Deze moet u immers in bezit hebben om te beginnen aan uw CE-rijbewijs.

De praktijkopleiding is er op gericht om het praktijkexamen te behalen. Tijdens de lessen wordt geoefend op rijden op de weg en bijzondere verrichtingen. Tijdens het examen zal ook aandacht geschonken worden aan kennis over het voertuig en de bijbehorende papieren.

© 2024 Rijcenter Gons. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring