Vrachtwagenchauffeur worden?

Wilt u vrachtwagenchauffeur worden? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur van Rijcenter Gons. Ons erkende opleidingscentrum heeft een eigen oefenterrein en moderne leslokalen.

Praktijklessen en examens verzorgen wij vanuit de plaatsen Hoogeveen, Emmen, Rogat (Meppel) en Zwolle. Voor groepen of speciale trajecten kunnen wij examens verzorgen vanuit elke CCV-examenplaats.

Hoe word ik vrachtwagenchauffeur?

Theorieopleiding

De theorieopleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit 2 of 3 delen. Als u beroepsmatig gebruik gaat maken van uw C-rijbewijs zult u naast deel 1 en 2 ook het derde deel nodig hebben voor uw Code 95.

De verschillende fasen van de theorieopleiding worden afgerond met een schriftelijk examen. Tijdens het volgen van de theorieopleiding mag u al beginnen aan het praktijkdeel, wel zult u eerst deel 1 van de theorieopleiding moeten halen alvorens wij een praktijkexamen voor u kunnen reserveren.

Het derde deel van de theorieopleiding is vereist als u vrachtwagenchauffeur wilt worden in het beroepsgoederenvervoer. Vanuit de richtlijn vakbekwaamheid is het verplicht om in het bezit te zijn van Code 95.

 

Praktijkopleiding

Na theorie volgt praktijk, samen berijden we de weg richting uw vrachtwagenrijbewijs. Samen met onze cursisten proberen wij voor iedereen een geschikt tijdstip te vinden voor de praktijklessen, maatwerk vinden we hierbij erg belangrijk. De volgende onderdelen zijn onderdeel van het praktijkdeel van uw rijbewijs C:

  • Rijlessen
  • Praktische toets
  • Toets besloten terrein
  • Praktijkexamen

Rijlessen

Samen met een instructeur gaat u de weg op en werkt u aan de benodigde vaardigheden. Afhankelijk van uw voorkennis zult u meer of minder lessen nodig zijn. Gemiddeld heeft iemand tussen de 20 en 28 lessen nodig. Om hier een goed beeld van te krijgen beginnen wij bij iedereen met een intake met rijtest, zodat we u altijd vooraf een inschatting kunnen geven van het benodigde aantal lessen.

Praktische toets

De praktische toets gaat over allerhande zaken die u als chauffeur kunt tegenkomen. We kijken bijvoorbeeld naar het zekeren van lading, veiligheid in en rondom de truck, fysieke handelingen en bespreken we mogelijke noodsituaties op de weg.

Toets besloten terrein

Tijdens deze toets beoordelen we de leerling op praktische vaardigheden als manouvreren en voertuigbeheersing.

Praktijkexamen

We sluiten af met het praktijkexamen, dit valt onder verantwoordelijkheid van een examniator van het CBR. Hij of zij zal beoordelen of u voldoet aan de gestelde voorwaarden voor een C-rijbewijs. Voldoende? Van harte gefeliciteerd, u mag uw C-rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis!

© 2024 Rijcenter Gons. Alle rechten voorbehouden. | Privacyverklaring